Suiker in perspectief editie 55 | maart 2022

Ruimte voor toegevoegde suikers in een gezond en ook duurzaamvoedingspatroon |9 Suiker in perspectief, maart 2022 de ook on EFFECT OP MILIEU-INDICATOREN Van de verschuiving naar een betere voeding is ook het effect berekend op zeven indicatoren van duurzaamheid, zoals de kooldioxide- uitstoot, landgebruik en vermesting van zoet water. De Weert: “De effecten van een verbeterde voeding waren, met uitzondering van het watergebruik, op alle indicatoren positiever dan met de huidige voeding. Dat komt voornamelijk door de lagere consumptie van dierlijke producten, die ongunstig blijkt te zijn voor zes van de zeven milieu-indicatoren. Bij het hogere watergebruik gaat het waarschijnlijk om irrigatie bij de teelt van plantaardige producten, vooral bij noten en bepaalde soorten fruit, zoals citrusfruit. We zien niet een specifieke bijdrage aan de waterimpact-toename vanuit suiker.”

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=