Suiker in perspectief editie 55 | maart 2022

8| Ruimte voor toegevoegde suikers in een gezond en ook duurzaamvoedingspatroon Suiker in perspectief, maart 2022 Om een goede voeding en de doelstelling van maximaal 1,5 graad temperatuurstijging op aarde te realiseren, moet de huidige voeding veranderen. Dit concluderen onderzoekers van Blonk Consultants. Volgens hun berekeningen zit er ruimte voor de inname van toegevoegde suikers in het voedingspatroon van de gemiddelde Nederlander. Die ruimte verschilt tussen individuele personen. Ruimte voor toegevoe suikers in een gezond e duurzaamvoedingspatr IR. LISANNE DE WEERT, SUSTAINABILITY CONSULTANT EN LCA-SPECIALIST BIJ BLONK CONSULTANTS Voor de gezondheid van mensen moet voeding voldoen aan tal van criteria die zijn gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Voor een gezonde aarde gelden andere criteria. Eén daarvan is de reductie van de uitstoot van broeikasgassen.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=