Suiker in perspectief editie 52 | mei 2021

2| Inhoudsopgave Suiker in perspectief, mei 2021 Inhoudsopgave volg ons: www.instagram.com/suikerkennis www.facebook.com/kenniscentrumsuiker Blijf op de hoogte: abonneer je op Suiker in perspectief Bekijk ook de eerder verschenen nummers Gezondere planeet door andere voeding De voedselkeuzes van consumenten dragen bij aan de milieubelasting van de aarde. Het RIVM heeft de milieudruk van 250 voedingsmiddelen onderzocht. Dr.ir. Liesbeth Temme geeft de meest opvallende resultaten uit dit onderzoek. Can carbohydrate intake stimulate physical activity? Two studies are in progress to investigate the question whether the amount of carbohydrates have an effect on physical activity, energy expenditure and metabolic health. Dr. Javier Gonzalez gives an update on his studies. “Voor mensen met een allergie is het etiket vaak een zoekplaatje” Etiketten zijn voor mensen met een allergie cruciaal. Ze moeten erop kunnen zien of een product voor hen veilig is of niet. Dr. Marty Blom onderzocht hoe het gesteld is met de huidige allergeenetikettering. “Pas als je niet meer kunt ruiken, merk je hoe erg het is” Reuk- en smaakstoornissen zijn door de COVID- 19-pandemie nu hot topic, maar hebben ook bij andere aandoeningen een grote impact. Dr. Elbrich Postma onderzocht de effecten van reuk- en smaakverandering op het eetgedrag en het brein. 4 8 10 12

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=