Suiker in perspectief editie 41 | maart 2018

Gastcolumn Kenniscentrum suiker & voeding door Bob Cramwinckel oprichter Centrum voor Smaakonderzoek COLUMN 'H et geheugen slaat indrukken over uiterlijk, geuren, smaken en omstandigheden associatief op’, zegt dr. Bob Cramwinckel. Hij richtte in 1990 het Centrum voor Smaakonder- zoek op (www.smaakonderzoek .nl) dat producten – in opdracht van bedrijven en instellingen – vergelijkt. Sinds oktober 2017 is het boekje ‘Smaak’ van Cram-winckel in de boekwinkel verkrijgbaar. 18| Voeding in het nieuws Suiker in perspectief, maart 2018 December 2017 hebben alle abonnees van de Informa- tiemap Kenniscentrum suiker & voeding weer een update ontvangen. Deze keer: de position paper Suiker & overgewicht; een samenvatting van de meta-analyse over lichaamsgewicht en macronutriënten; en het verslag van het Koolhydratencongres in Utrecht (september 2017). Nog geen abonnee maar wel geïnteresseerd in relevante onderzoeksresultaten, wetenschappelijke literatuur en verschillende position papers en factsheets ? Abonneer u op de (gratis) Informatiemap. Aanvulling Informatiemap Meer weten over de (wetenschappelijke) achtergronden van sensorische aspecten van zoet? Lees de Factsheet Sensorische aspecten van zoet! VOEDING IN HET NIEUWS

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=