Suiker in perspectief editie 50 | november 2020

|11 Suiker in perspectief, november 2020 Met verbeterde diagnosetechnieken naar gepersonaliseerde aanpak van diabetes Unieke voedselreacties Uit een studie die onlangs in Nature Medicine gepubliceerd is, blijkt dat elk lichaam uniek is in de reactie op voedselconsumptie. Daarom is een goede voeding, en dus ook de verhouding tussen de macrovoedingsstoffen, niet voor iedereen hetzelfde (3). Iemand die sterk reageert op glucose kan baat hebben bij een koolhydraatbeperking, terwijl een ander zonder problemen ruim koolhydraten kan consumeren. Wopereis ziet dit als een bevestiging van het nut van een persoonlijke aanpak: “Deze publicatie laat echter nog niet zien hoe je deze persoonlijke reactie op voedselconsumptie kunt omzetten naar persoonlijke adviezen. Momenteel kunnen we al wel aan de slag met advies aan subgroepen die we onderscheiden met de 360 graden- diagnostiek.”

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=