Suiker in perspectief editie 44 | maart 2019

Inhoudsopgave |3 Suiker in perspectief, maart 2019 COLOFON Suiker in perspectief is een uitgave van Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publica- ties zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek e n staan onder toezich t van een onafhankelij ke redactieraad van d eskundigen. Twee apps onder de loep Veelgebruikte voedingsapps zijn 'Kies ik gezond?' en 'Mijn Eetmeter', beide van het Voedingscentrum. Wat doen deze apps en waarvoor zijn ze vooral geschikt? Apps langs de GGD-meetlat De GGD beoordeelt allerlei apps op het gebied van gezondheid. Na ‘goedkeuring’ door GGD-onderzoekers en -gezondheids- bevorderaars komen ze in de GGD Appstore. Dit is geen appwinkel, maar een overzicht van goedgekeurde apps. Ir. Andries Olie: ‘Aanbevelingen zijn pittig, maar haalbaar, ik ben een optimist’ Ongezonde voedingspatronen vormen een groter risico op ziekte en sterfte dan onveilige seks, alcohol, drugs en tabak gezamenlijk. En de voedselproductie bedreigt ons ecosysteem. In het EAT- Lancet-rapport staat hoe ons voedings- patroon wereldwijd gezond en duurzaam moet worden. Andries Olie vindt de doel- stellingen pittig, maar haalbaar. ‘We willen niemand iets voorschrijven’ Voedselminnend Nederland kijkt er al tijden met spanning naar uit: hoe gaat het nieuwe voedselkeuzelogo eruit zien? Kenniscentrum suiker & voeding sprak met Inge Stoelhorst en Ruben van Dorssen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. VOEDING IN HET NIEUWS - Nieuwe voedselconsumptiepeiling gaat van start - Nieuwe Amerikaanse voedings- richtlijnen in de maak - Ontbijt overslaan vergroot risico op diabetes type 2 - Eetplezier belangrijk voor gezonde voeding 18 13 20 14 24

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=