Suiker in perspectief editie 44 | maart 2019

2| Inhoudsopgave Suiker in perspectief, maart 2019 Inhoudsopgave Volg ons: www.twitter.com/suikerenvoeding Blijf op de hoogte: RSS feeds abonneer Bekijk ook de eerder verschenen nummers Voedingsapp geeft inzicht en stimuleert gedragsverandering De diëtisten Tahnee van Laere en Marina van Boven adviseren cliënten regelmatig een voedingsapp te gebruiken. Van Laere: ‘Een app maakt cliënten bewust van hun eet- patroon en stimuleert gedragsverandering.’ ‘In ons diabetesteam gebruiken we één voedingsapp’ Diëtist Janneke de Kort gebruikt eigenlijk maar één app in de begeleiding van volwassenen en kinderen met diabetes. ‘We kiezen in de diabetesteams van het Elisabeth- TweeSteden Ziekenhuis nu vrijwel altijd voor 'Mijn Eetmeter'.’ Inzet voedselconsumptie- app moet sneller resultaten opleveren Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil dat de tijd tussen de data- verzameling en de rapportage van de voedsel- consumptiepeiling (VCP) korter wordt zonder dat de kosten stijgen. Het RIVM ontwikkelt daarom een app om de voeding gedurende de dag te noteren. 8 10 12 4 Technologie levert steeds meer voedingsadvies op maat Door de inzet van innovatieve technologie kan voedingsadvies op maat een grote vlucht nemen. Uit pilots blijkt al dat advies op maat effectiever is dan algemene voedingsvoorlichting. Ir. Marieke Meeusen, projectleider bij de WUR, ziet veel initiatieven in de markt die het leefstijlgedrag van consumenten ondersteunen met apps.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=