Table of Contents Table of Contents
Previous Page  24 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 24 / 32 Next Page
Page Background

Prof.dr.ir. Daan Kromhout, voorzitter van

de Commissie Richtlijnen goede voeding,

ziet overeenkomsten en verschillen tussen

de nieuwste Nederlandse en Amerikaanse

richtlijnen goede voeding. Hij is trots dat

de Nederlandse richtlijnen op een aantal

punten beter zijn dan de Amerikaanse.

De Amerikanen adviseren de inname

van toegevoegde suikers en verzadigde

vetten te beperken tot maximaal

10 energieprocent. ‘De Amerikanen geven

niet aan wat dat betekent voor de selectie

van voedingsmiddelen en dranken.

Ik vind het daardoor heel vaag worden’,

aldus Kromhout.

‘Amerikanen

maken het ongelooflijk

ingewikkeld’

PROF.DR.IR. DAAN KROMHOUT

OVER DE NIEUWE AMERIKAANSE EN NEDERLANDSE RICHTLIJNEN

24|

'Amerikanen maken het ongelooflijk ingewikkeld’

Suiker in perspectief, maart 20

16