Suiker in perspectief editie 41 | maart 2018

Inhoudsopgave |3 Suiker in perspectief, maart 2018 COLOFON Suiker in perspectief is een uitgave van Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publica- ties zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en staan onder toezicht van een onafhankelij ke redactieraad va n deskundigen. Ontwerp en realisatie: Lexenzo, geeft vorm aan communicatie Minder eten door dikkere pap Uit onderzoek is bekend dat aanzienlijke portiegroottes, hoge energiedichtheid en snel eten voor een hogere energie-inneming zorgen. Die kennis biedt mogelijkheden om wat aan een te hoge energie-inneming te doen. Ooit een te dikke vos gezien? Over obesitas bestaan veel vooroordelen en misvattingen. De Ierse emeritus hoogleraar Food and Health Mike Gibney laat in zijn boek 'Ever seen a fat fox? – Human obesity explored' zien wat daarover waar is en wat naar het rijk der fabelen moet worden verwezen. Menukaart voor oncologiepatiënten ‘Opvallend is vooral de veranderde smaak, die – afhankelijk van de patiënt – heel wisselend kan zijn. Sommige patiënten hielden van zoet, maar hebben er nu een aversie tegen. Of andersom: nu juist een voorkeur voor zoet. Hetzelfde geldt voor de hartige producten’, zegt Sodexo diëtist Lisan van Elferen. VOEDING IN HET NIEUWS - Met voedingsonderzoek geen Nobelprijs? - Consumentenbond onderzoekt consult gewichtsconsulenten - Seminar gezonde leefstijl in Wageningen - 1 kopje koffie heeft al een positief effect op het brein - Appel is populairste stuk fruit - Aanvulling Informatiemap 14 11 12 15 COLUMN: BOB CRAMWINCKEL 18

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=