Suiker in perspectief editie 41 | maart 2018

2| Inhoudsopgave Suiker in perspectief, maart 2018 Volg ons: www.twitter.com/suikerenvoeding Blijf op de hoogte: RSS feeds abonneer Bekijk ook de eerder verschenen nummers Smaak: meer dan prikkeling van smaakpapillen Proeven is voor een deel aangeboren, genen vormen het uitgangspunt. Maar daarmee is slechts gedeeltelijk het verhaal over smaakbeleving verteld. Reuk- en smaakproblemen bij kankerpatiënten Reuk- en smaakproblemen worden vaak ondergesneeuwd door alle klachten die de patiënt al heeft, vertelt reukonderzoeker dr. Sanne Boesveldt. ‘Er zijn grote individuele verschillen, dat maakt het ook lastig.’ En: ‘We staan aan het begin van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.’ Koks maken met ‘smaaksturing’ het verschil! Ondervoeding is een serieus probleem in de zorg. Smaaksturing kan een bijdrage leveren aan de oplossing. 7 4 8 Inhoudsopgave

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=