OLYMPISCHE SPELEN RIO 2016
KAMIEL MAASE NOC*NSF
Er is meer interes
voor innovatie
Waarom is een portie ‘herstelkwark’ belangrijk voor je
lichaam? Als je dat advies handen en voeten geeft, sla je
echt de brug tussen theorie en praktijk, vertelt drs. Kamiel
Maase (NOC*NSF). ‘Op Papendal maken de koks van Erik
te Velthuis elke ochtend een batch kwark, fruit en honing,
geportioneerd in meeneembekers die het de sporter
gemakkelijk maken om het advies in praktijk te brengen.’
‘Het is vooral leuk om te zien dat in de
sportomgeving meer interesse is ontstaan voor
het aspect innovatie’, vertelt drs. Kamiel Maase,
prestatiemanager Sport Science & Innovation
van NOC*NSF (en voormalig succesvol lange-
afstandsloper) naar aanleiding van de vraag wat
sinds de Spelen in Londen 2012 een opvallende
ontwikkeling i
s (zie ook het interview in SIP 23).
Hij noemt als voorbeeld ‘herstelkwark’. ‘Ons advies
is na elke inspanning iets te eten dat de sporter circa
20 gram eiwit levert, minder is suboptimaal en heel
veel meer voegt weinig toe. Zo geef je een advies
handen en voeten en sla je echt de brug tussen
22 |
'Er is meer interesse voor innovatie'
Suiker in perspectief, september 2016