logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Wat is de inname van suikers in Nederland?

Nederlanders eten gemiddeld 110 gram suikers per dag: zo’n 40 kilogram per jaar. Dit is 21% van de totale dagelijkse energie-inname. Het gaat om alle suikers in de voeding: zowel de van nature aanwezige suikers in fruit, zuivelproducten en groente als de toegevoegde suikers (inclusief honing, (agave)siroop en stroop). 

Meer informatie:
https://www.wateetnederland.nl/resultaten/energie-en-macronutrienten/inname/koolhydraten (suikers zijn op deze pagina aangeduid als 'mono- en disachariden')

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina