logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Wat is de inname van suikers in Nederland?

Nederlanders eten gemiddeld 110 gram suikers per dag: zo’n 40 kilogram per jaar. Dit is 21% van de totale dagelijkse energie-inname. Het gaat om alle suikers in de voeding: zowel de van nature aanwezige suikers in fruit, zuivelproducten en groente als de toegevoegde suikers (inclusief honing, (agave)siroop en stroop). 

Meer informatie:
https://www.wateetnederland.nl/resultaten/energie-en-macronutrienten/inname/koolhydraten (suikers zijn op deze pagina aangeduid als 'mono- en disachariden')

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina