logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Consumeren we te veel suikers volgens de verschillende richtlijnen en adviezen?

De Gezondheidsraad heeft, naast het advies om zo min mogelijk suikerhoudende dranken te drinken, geen richtlijn opgesteld voor de inname van suikers. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om minder dan 10% van je dagelijkse energie inname uit vrije suikers te halen.

Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling van het RIVM (2012-2016), halen Nederlands gemiddeld 12,8% van hun energie uit vrije suikers. Echter, deze aanbeveling van de WHO is niet gebaseerd op het ontstaan van overgewicht, maar alleen op het voorkómen van tandcariës. Het wetenschappelijke bewijs voor deze aanbeveling kwalificeren de onderzoekers zelf als ‘matig’.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina