logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Waarom is voedingsonderzoek zo complex?

Het uitvoeren van wetenschappelijk voedingsonderzoek is helaas niet altijd eenvoudig. Er moet met veel factoren rekening houden, zoals geslacht, leeftijd en verschillen in leefstijl en genetische factoren. Ook voedingsmiddelen zelf zijn lastig te onderzoeken, omdat in voeding verschillende soorten voedingstoffen zitten. Zo zit er in melk eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamine B2, B12, calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink. Wanneer er een effect gevonden wordt van het drinken van melk op de gezondheid van de mens, is de vraag of dit effect komt van één van de voedingsstoffen, of door een combinatie van die voedingsstoffen? Voedingswetenschap is hierdoor erg complex. Voedingswetenschappers zijn opgeleid om onderzoek zo goed mogelijk uit te voeren en de resultaten op de juiste manier te interpreteren.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina