logo KSV groot transparant

 Onderzoek         Contact  FAQ

Voedingswetenschap probeert verbanden te leggen tussen voeding en gezondheid. Deze verbanden kunnen als basis dienen voor het opstellen van voedingsadviezen. Het uitvoeren van wetenschappelijk voedingsonderzoek is helaas niet altijd eenvoudig. 

Voedingswetenschap

Voedingswetenschap probeert verbanden te leggen tussen voeding en gezondheid. Deze verbanden kunnen als basis dienen voor het opstellen van voedingsadviezen. Het uitvoeren van wetenschappelijk voedingsonderzoek is helaas niet altijd eenvoudig. Er moet met veel factoren rekening worden gehouden, zoals geslacht, leeftijd en verschillen in leefstijl en genetische factoren. Ook voedingsmiddelen zelf zijn lastig te onderzoeken, omdat in voeding verschillende soorten voedingstoffen zitten. Voedingswetenschap is hierdoor erg complex. 

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diĆ«tist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina