Suiker en gewicht

Minder suiker, minder calorieën? Steeds meer fabrikanten proberen het suikergehalte te verlagen in hun producten. De consument verwacht vaak dat het product ook minder calorieën bevat. In de praktijk blijkt dit niet altijd het geval. Als je suiker uit vaste producten haalt, moet je het namelijk vervangen door een ander ingrediënt om het volume te behouden. De keuze voor vervangende ingrediënten is beperkt en de opties die er zijn bevatten vaak evenveel calorieën (denk aan zetmeel) of zelfs meer calorieën (denk aan vet). Ook kunnen door de specifieke eigenschappen van suiker de eigenschappen van een product zonder toegevoegde suikers dusdanig veranderen dat de consument het niet meer lekker vindt. www.facebook.com/kenniscentrumsuiker www.instagram.com/suikerkennis twitter.com/suikerenvoeding www.youtube.com/user/suikerwereld www.suikerinfo.nl Cijfers zijn gebaseerd op de VCP 2012-2016. Copyright 2019. Kenniscentrum suiker & voeding

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=