Suiker in perspectief Jubileum editie | november 2019

Inhoudsopgave |3 Suiker in perspectief, Jubileum 2019 COLOFON Suiker in perspectief is een uitgave van Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publicaties zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en staan onder toezicht van een onafhankel ijke redactieraad van deskundigen. COLUMN: Dr. Theo Ockhuizen 35 jaar samenwerking met de suikerbranche Mijn eerste contact met de suikerbranche dateert van 35 jaar geleden. Dat waren andere tijden. Destijds was er in de media en in de weten- schappelijke literatuur veel aandacht voor de rol van suiker bij het ontstaan van tandcaries. De toenmalige Suikerstichting, voorloper van Kenniscentrum suiker & voeding, ondersteunde wetenschappelijk onderzoek aan Nederlandse universiteiten naar de relatie tussen suiker- consumptie en tandcariës. 12 'Of Kenniscentrum suiker en voeding over 50 jaar nog bestaat? Jazeker!' “In de afgelopen 50 jaar hebben we continu onze strategie tegen het licht gehouden, om te kijken hoe we onze voedingsboodschap nog beter naar buiten kunnen brengen. Want voor mij staat als een paal boven water dat als wij de wetenschappelijke feiten over suiker niet communiceren, weinig anderen dat zullen doen.” 10

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=