Suiker in perspectief editie 56 | juni 2022

Inhoudsopgave |3 Suiker in perspectief, juni 2022 COLOFON Suiker in perspectief is een uitgave van Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publicaties zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en staan onder toezicht van een onafhankelijke redactieraad van deskun digen. Worden het roze of blauwe muisjes? Drs. Annet Noorlander vertelt hoe een specifiek dieet de natuur een handje kan helpen om een meisje (of juist een jongen) te krijgen. In 2010 publiceerde ze in samenwerking met Universiteit Maastricht een wetenschappelijk artikel over het onderzoek naar de werkzaamheid van de behandeling. Op dit moment wordt een nieuw onderzoek afgerond. Plantaardige eiwitten De eiwitdichtheid en -kwaliteit in plantaardige voedingsmiddelen is minder goed dan die in dierlijke producten. Dat kan worden opgelost door een goede combinatie van plantaardige producten. Dit is vooral belangrijk voor sporters met een hogere eiwitbehoefte en voor fysiek kwetsbare bevolkingsgroepen. SUIKER & WETENSCHAP - Alles over suikers en diabetes - Sensoriek: welke functie heeft de smaak van zoet? - Brochure: De menselijke motor VOEDING IN HET NIEUWS - Hoe effectief is vasten om gewicht te verliezen? - Is groente eten goed voor je hart? - Gezondst, groenst en best betaalbaar: bewerkt voedsel of vers voedsel? 18 16 12 14

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=