Suiker in perspectief editie 56 | juni 2022

2| Inhoudsopgave Suiker in perspectief, juni 2022 Inhoudsopgave volg ons: www.instagram.com/suikerkennis www.facebook.com/kenniscentrumsuiker Blijf op de hoogte: abonneer je op Suiker in perspectief Bekijk ook de eerder verschenen nummers “Is meer plantaardig eten ook goed voor ouderen? Dat wil ik weten.” De voordelen van een meer plantaardig voedingspatroon voor het milieu en de gezondheid van de algemene populatie zijn inmiddels veelvuldig onderzocht. Maar is een plantaardig voedingspatroon ook geschikt voor oudere mensen? Daar doet prof.dr.ir Lisette de Groot onderzoek naar. Gestructureerd puzzelen bij Prikkelbaredarmsyndroom Voeding heeft invloed op de klachten van mensen met het Prikkelbaredarmsyndroom, maar er is nog geen eenduidig voedingsadvies te geven. De uitkomsten van de studies in het IBSQUtrition- consortium bieden aanknopingspunten voor de praktijk en voor verder onderzoek. Ir. Iris Rijnaarts vertelt over haar onderzoeken binnen dit consortium. 4 8

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=