Suiker in perspectief editie 55 | maart 2022

Inhoudsopgave |3 Suiker in perspectief, maart 2022 COLOFON Suiker in perspectief is een uitgave van Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publicaties zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en staan onder toezicht van een onafhankelijke redactieraad van desk undigen. Is eten binnen een tijdslot aan te raden bij diabetes type 2? Mensen met diabetes vragen regelmatig of Intermittent Fasting zinvol en veilig is. Dr. Kristen Berk en Mitchell Hummel starten een nieuw onderzoek om het effect van early Time Restricted Eating te testen bij mensen met diabetes. Ze vertellen over dit nieuwe onderzoek. Suikerbiet: een plantaardige circulaire uitblinker Cosun Beet Company heeft de ambitie om in 2050 CO2 neutraal te werken en heeft al flinke stappen in die richting gezet door alles van de biet te gebruiken. Ing. Paul Mesters vertelt over de 132 mogelijke toepassingen van de suikerbiet. SUIKER & WETENSCHAP - Meer weten over de glycemische index? - Nieuwe animatievideo VOEDING IN HET NIEUWS - Begrijpen consumenten de term ‘duurzaamheid’? - Onderzoek: leiden voedingsclaims tot minder gezonde keuzes? - Mensen met diabetes herkennen zoete smaak minder 20 18 16 14

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=