Suiker in perspectief editie 55 | maart 2022

Suiker & wetenschap |21 Suiker in perspectief, maart 2022 Meer weten over de glycemische index? De glycemische index (GI) is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten uit een maaltijd verteerd worden en als glucose in je bloed terecht komen. Wat is de GI precies? Welke factoren zijn van invloed op de GI? Wat is het verband tussen GI en chronische ziekten en hoe zit het met het gebruik van de GI in de praktijk? Deze vragen worden beantwoord in de vernieuwde factsheet van Kenniscentrum suiker & voeding. In deze factsheet verschaft Kenniscentrum suiker & voeding informatie over de glycemische index op basis van (recente) wetenschappelijke inzichten. Lees de factsheet hier . SUIKER & WETENSCHAP Op de hoogte blijven Volg ons voor de nieuwste ontwikkelingen van voeding, suiker en meer via de sociale media kanalen: Facebook, Instagram en LinkedIn. Of abonneer je op ons YouTube kanaal. Maandelijkse nieuwsbrief Kenniscentrum suiker & voeding heeft de nieuwsbrief over suikerwetenschap in een nieuw jasje gestoken. Via onze maandelijkse nieuwsbrief geven we je op een kernachtige en overzichtelijke manier informatie over nieuwe wetenschappelijke bevindingen rondom suiker en voeding. Zo las je in de vorige edities over de huidige wereldwijde suikerconsumptie en over de potentie van zeldzame suikers (bijvoorbeeld allulose, L-arabinose, D-tagatose) als alternatieve zoetstof voor sacharose. Op onze website www.suikerwetenschap.nl zijn de vorige edities terug te lezen. Schrijf je via deze link in voor deze nieuwsbrief. AANMELDEN

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=