Suiker in perspectief editie 55 | maart 2022

2| Inhoudsopgave Suiker in perspectief, maart 2022 Inhoudsopgave volg ons: www.instagram.com/suikerkennis www.facebook.com/kenniscentrumsuiker Blijf op de hoogte: abonneer je op Suiker in perspectief Bekijk ook de eerder verschenen nummers Ruimte voor toegevoegde suikers in een gezond en ook duurzaam voedingspatroon Om een goede voeding en de doelstelling om de verdere opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graad, moet de huidige voeding veranderen. Blonk consultants deed onderzoek naar de vraag of er ruimte is voor toegevoegde suikers in een voeding die goed is voor mens én milieu. Eet jij al duurzame, gezonde en smakelijke insecten? De belangstelling voor het eten van insecten in Nederland groeit. Maar waarom zou je insecten eten? Dr.ir. Catriona Lakemond is levensmiddelentechnoloog en doet onderzoek naar insecten als voeding voor mensen. Kan zij je overhalen om eens een insect te proeven? “Leefstijl en voeding steeds belangrijker in onderzoek naar alzheimer” Volgens de laatste gegevens zal door de vergrijzing het aantal mensen met dementie, met de ziekte van Alzheimer als meest voorkomende vorm, in 2050 minimaal verdubbeld zijn. Dr. Yannick Vermeiren vertelt over de rol van voeding bij de preventie en het ontstaan van alzheimer. 4 8 12

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=