Suiker in perspectief editie 54 | december 2021

Inhoudsopgave |3 Suiker in perspectief, december 2021 COLOFON Suiker in perspectief is een uitgave van Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publicaties zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en staan onder toezicht van een onafhankelijke redactieraad van deskundigen. Reukloze kristalsuiker levert in de keuken geurig voedsel op Zoete suiker is geurloos. Maar bij het bewerken van voedsel (met suiker) ontstaan geurstoffen. Smaak en geur zijn beide belangrijk voor de smaakbeleving. Prof.dr.ir. Kees de Graaf geeft in dit artikel informatie over de relatie tussen suiker, smaak en geuren. Personalised nutrition, veelbelovende resultaten Vezel-UP-studie Hoe zorg je ervoor dat mensen meer vezels gaan eten? In de Vezel-UP-studie onderzocht dr. Nicole de Wit of een persoonlijk voedingsadvies via een interactieve tool mensen kan stimuleren om, ook op de langere termijn, meer vezels te eten. In dit artikel lees je over haar resultaten. SUIKER & WETENSCHAP - Meer weten over suiker en het Metabool Syndroom? - Nieuwe animatievideo - Maandelijkse nieuwsbrief VOEDING IN HET NIEUWS - Snoep- en snackgedrag in Nederland - Onderzoek: voedselvoorkeuren van 4- tot 6-jarigen - Gezonde keuze belangrijker dan betaalbaarheid 22 20 16 12

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=