Suiker in perspectief editie 54 | december 2021

12| Personalised nutrition, veelbelovende resultaten Vezel-UP-studie Suiker in perspectief, december 2021 Personalised nutrition, veelbelovende resultaten Vezel-UP-studie DR. NICOLE DE WIT, SENIOR RESEARCH SCIENTIST BIJ WAGENINGEN FOOD & BIOBASED RESEARCH In de Vezel-UP-studie onderzocht dr. Nicole de Wit met haar team of een persoonlijk voedingsadvies via een interactieve tool mensen kan stimuleren om, ook op de langere termijn, meer vezels te eten. Dit bleek inderdaad het geval. Daarna voerden ze een vervolgstudie uit bij mensen met obstipatie. De uitkomst hiervan was een nog grotere toename van de vezelinname. Het streven is te onderzoeken of deze tool ook bij andere patiëntengroepen ingezet kan worden en of gepersonaliseerde dieetadviezen met andere voedingsstoffen eveneens effect hebben. Personalised nutrition is hot topic De Wit: “Ons doel was te onderzoeken of het mogelijk is een persoonlijk voedingsadvies te generen met een digitale tool. We wilden ons beperken tot één voedingsstof, bovendien wilden we iets onderzoeken waarvan de uitkomsten in de

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=