Suiker in perspectief editie 53 | september 2021

4| Meten is weten Suiker in perspectief, september 2021 DR. MARLOU LASSCHUIJT, POSTDOC BIJ WAGENINGEN UNIVERSITEIT Meten is weten Wageningen Universiteit is partner in een onderzoeksprogramma dat gericht is op de preventie van chronische ziekten. Binnen dit programma wordt kunstmatige intelligentie ingezet om de voedselconsumptie nauwkeuriger te meten en persoonlijke dieetadviezen te geven. Binnen het multidisciplinaire samenwerkingsverband Innovation Center for Artificial Intelligence loopt een langdurig onderzoeksprogramma, Kunstmatige intelligentie voor een voedingsanamnese en dieetadviezen , onder leiding van Dr. Guido Camps. Dr. Marlou Lasschuijt is er eveneens bij betrokken als postdoc bij de leerstoelgroep Humane Voeding en Gezondheid van de Wageningen Universiteit. Zij begeleidt de aio’s Femke de Gooijen en Desiree Lucassen. Lasschuijt: “Het Vlaamse onderzoeks- centrum imec levert chip- en digitale technologie, Wageningen Universiteit brengt kennis in op het gebied van voeding en gezondheid en de Radboud Universiteit en het Radboudumc doen dat op het gebied van gezondheidszorg. Met deze samenwerking kunnen we grotere problemen oplossen.” Preventie Lasschuijt: “Het programma is gericht op de preventie van aan leefstijl gerelateerde ziekten. Het gaat daarbij om overgewicht en obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Omdat het best lastig is om erachter te komen wat mensen eten en drinken, is een van de doelen het ontwikkelen van automatische en semiautomatische metingen van de voedselconsumptie en de inname van (macro)- Foto: Koen Manusama

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=