Suiker in perspectief editie 53 | september 2021

2| Inhoudsopgave Suiker in perspectief, september 2021 Inhoudsopgave volg ons: www.instagram.com/suikerkennis www.facebook.com/kenniscentrumsuiker Blijf op de hoogte: abonneer je op Suiker in perspectief Bekijk ook de eerder verschenen nummers Peuters consumeren veel verzadigd vet en zout en weinig vezels Een gezonde, gebalanceerde voeding is voor peuters cruciaal voor nu en voor hun toekomst. Hoe gezond eten Nederlandse peuters? Elly Steenbergen van het RIVM bracht de voedingsinname van peuters in kaart. “The nose knows, but the brain is the one taking the final food choice” Dr. Paulina Morquecho Campos obtained her PhD with her study about possible physiological and behavioural reactions to food odours. What effects do food odours have on our salivation, appetite and food intake? Suikers inzetten voor een gezond babyleven Wat is de gunstige werking van de bijzondere suiker fucose voor baby’s? Prof.dr. Marthe Walvoort houdt zich al jaren bezig met deze vraag en ze richt zich op het begrijpen van de biologische functies van suikers. Meten is weten Kan kunstmatige intelligentie het in de toekomst mogelijk maken om een persoonlijk dieetadvies te geven? Dr. Marlou Lasschuijt is betrokken bij het langdurige programma dat hier onderzoek naar doet. 4 8 10 12

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=