Suiker in perspectief editie 53 | september 2021

ELENORE BOOT, AFGESTUDEERD BACHELOR STUDENT VOEDING EN DIËTETIEK “Kennis van studenten Voeding en Diëtetiek vertoont hiaten” “Diëtisten en andere voedingsdeskundigen spelen een belangrijke rol bij de verspreiding van de juiste, wetenschappelijk onderbouwde gegevens over voeding”, begint Boot. “Vooral op internet circuleert veel onjuiste en ongenuanceerde informatie, bijvoorbeeld als het gaat over de relatie tussen overgewicht en suikerconsumptie. Wanneer suikers hierin worden aangewezen als boosdoener, wordt vaak vergeten dat overgewicht niet ontstaat door het eten van te veel suikers maar door de inname van te veel calorieën. De diëtist speelt dus een belangrijke rol om ook over dit onderwerp duidelijkheid te verschaffen.” Hiaten in de kennis Uit eerder Canadees onderzoek is echter gebleken dat de kennis van diëtisten over suikers en de internationale richtlijnen daarover onvoldoende is. 16| “Kennis van studenten Voeding en Diëtetiek vertoont hiaten” Suiker in perspectief, september 2021 Voor haar opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool, deed Elenore Boot onderzoek naar de kennis, attitude en perceptie van diëtetiekstudenten met betrekking tot koolhydraten en suikers. Haar conclusie: de kennis van deze onderzoeksgroep over dit onderwerp kan nog wel wat aanvulling gebruiken.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=