Suiker in perspectief editie 51 | februari 2021

Inhoudsopgave |3 Suiker in perspectief, februari 2021 COLOFON Suiker in perspectief is een uitgave van Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publicaties zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en staan onder toezicht van een onafhankelijke redactieraad va n deskundigen. “Dat er jonge kinderen met een te hoge bloeddruk rondlopen, vind ik een tekortkoming van onze civilisatie” Het derde boek van journalist Hans Kraak is verschenen: 77 feiten en fabels over kinder(op) voeding. Er zijn veel misverstanden in omloop over kindervoeding. Dit boek geeft ouders handreikingen om een gezonde voeding bij kinderen aan te leren. De meest betrouwbare manier om de eiwitbehoefte te bepalen Wat is de beste methode om de eiwitbehoefte van mensen bepalen? Aan de hand van lichaamsgewicht of op basis van de vetvrije massa? Studenten Elsbeth de Boer en Dominique Terpstra zochten dit uit voor hun afstudeerproject. SUIKER & WETENSCHAP - Meer weten over suiker en overgewicht? - Een koolhydraatrijk plantaardig voedingspatroon vermindert de energie-inname - Nieuwe animatievideo VOEDING IN HET NIEUWS - Welke invloed hebben voedingsvezels op depressie? - Cohortstudie: de relatie tussen (borst)kanker en suiker - Wie snackt er meer tijdens de lockdown? 18 22 20 16

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=