Suiker in perspectief editie 50 | november 2020

|3 Suiker in perspectief, november 2020 Inhoudsopgave COLOFON Suiker in perspectief is een uitgave van Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publicaties zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en staan onder toezicht van een onafhankelijk e redactieraad van deskundigen. “Pizza is niet slecht, elke dag pizza wel” Er is tegenwoordig een flinke discussie over de vermeende kwalijke eigenschappen van bewerkt voedsel. Volgens prof.dr.ir. Tiny van Boekel is het essentieel om in het debat onderscheid te maken tussen voedsel en voeding. Gezondheidsverschillen verklaard Hangt een gezonder voedingspatroon samen met een hogere opleiding? En wat is de relatie tussen het bruto nationaal product en voeding? Dr.ir. Marga Ocké deed hier onderzoek naar. SUIKER & WETENSCHAP - Rondetafelconferentie over diabetes type 2 - Detectiedrempel voor sucrose verandert met de leeftijd - Koolhydraten in perspectief VOEDING IN HET NIEUWS - Meta-analyse: voedingspatroon laag in koolhydraten en behandeling van diabetes - Het effect van je voorkeur voor zoet op je lichaamssamenstelling - Op welk tijdstip eet je het gezondst? 22 20 14 “Je mag in reclames best iets beweren, maar dan moet het wel waar zijn” In een tv-reclame van parfumerie Douglas werd beweerd dat suiker rimpels veroorzaakt. “Misleidend” vond de Reclame Code Commissie, als ook het College van Beroep. Advocaat mr. Ebba Hoogenraad behandelde de zaak en legt de uitspraak van het College uit. 18 16

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=