Suiker in perspectief editie 48 | mei 2020

18| Suiker in perspectief, mei 2020 Suiker & wetenschap Intermittent Fasting (IF), het Paleodieet en een Medi- terraan voedingspatroon leiden alle drie tot een bescheiden gezondheidsvoordeel na twaalf maanden bij volwassenen met overgewicht. Het grootste ge- wichtsverlies is te zien bij mensen die aan IF doen of het Mediterrane voedingspatroon volgen. Dat blijkt uit onderzoek onder 250 volwassenen van Michelle Jospe en collega-onderzoekers. De resultaten van hun onderzoek zijn gepubliceerd in the American Journal of Clinical Nutrition. Kenniscentrum suiker & voeding heeft een samenvatting geschreven van dit onderzoek. Lees verder via deze link. Intermittent Fasting, Paleo of Mediterraan: Welk voedingspatroon zorgt voor het meeste gewichtsverlies? Koolhydraten en sportvoeding Wil je meer weten over de rol van koolhydraten in sportvoeding? Lees dan de nieuwe position paper van Kenniscentrum suiker & voeding over koolhydraten en sportvoeding hier . Een gezonde voeding, aangepast aan de specifieke eisen die training en competitie vragen van de individu- ele sporter, kan doorgaans het prestatievermogen aantoonbaar verbeteren. Dit kan bereikt worden door verstandige keuzes te maken ten aanzien van de kwantiteit en kwaliteit van de voeding. Het gebruik van specifieke sportvoeding kan hierbij een belangrijke meerwaarde bieden. Een goede voeding, met inbegrip van het verstandig gebruik van sportdranken, garan- deert geen topprestaties maar zonder de juiste voeding zal een optimale prestatie onbereikbaar blijven. Op basis van resultaten uit wetenschappelijk onderzoek geeft Kenniscentrum suiker & voeding in deze position paper zijn standpunt over de rol van koolhydraten in sportvoeding. SUIKER & WETENSCHAP Koolhydraten en sportvoeding Prestatievermogen verbeterenmet sportvoeding Op basis van resultaten uitwetenschappelijk onderzoek geeft Kenniscentrum suiker& voeding in deze position paper haar standpunt over de rol van koolhydraten in sportvoeding.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=