Suiker in perspectief editie 45 | juni 2019

2| Inhoudsopgave Suiker in perspectief, juni 2019 Inhoudsopgave Volg ons: www.twitter.com/suikerenvoeding Blijf op de hoogte: RSS feeds abonneer Bekijk ook de eerder verschenen nummers Gewichtsbehoud: meer bewegen of minder eten? Voor mensen met overgewicht is het vaak lastig om gewichtsverlies na afvallen te behouden. Een recent onderzoek kwam in het nieuws met de kop: ‘Voor gewichts- behoud is lichamelijke activiteit belangrijker dan voeding.’ We vroegen prof.dr.ir. Peter Weijs, expert op dit gebied, om zijn visie hierop. Kennis over humane voeding komt al 50 jaar uit Wageningen De afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit bestaat 50 jaar. Prof.dr. Kees den Hartog werd er in 1969 benoemd als eerste gewoon hoogleraar Voeding en Voedselbereiding. Hij voorspelde toen al dat 'welvaartsziekten' door overvoeding het belangrijkste probleem in de westerse wereld zou gaan worden. En hij kreeg gelijk. We blikken terug met prof. dr.ir. Kees de Graaf, momenteel hoofd van de afdeling. 6 8 4 Nederlanders overschatten effect suikerreductie Er komen steeds meer levensmiddelen op de markt met minder suiker. Ruim de helft van de Nederlanders verwacht dat 30-45% minder suiker in biscuit, ontbijtkoek, winegums of muesli tot een evenredige caloriereductie leidt. Zij komen vaak bedrogen uit: de calorieafname door suikerreductie is slechts 3 tot 5% in deze producten. Dit blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=