Suiker in perspectief editie 43-2 | december 2018

Op 20 november heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), in bijzijn van de directeur generaal prof.dr.ir. Hans Brug, de resultaten van de vijfde Voedselconsumptiepeiling (VCP) gepresenteerd. Het eetpatroon is volgens het RIVM iets gezonder geworden. Zo is de consumptie van suikerhoudende dranken, snoep en koek gedaald en worden er minder toegevoegde suikers gegeten. 4| Nederlanders eten iets gezonder Suiker in perspectief, december 2018 Nederlanders eten iets gezonder Voor Marga Ocké van het RIVM is het opvallendste resultaat dat de ontwikkelingen de kant opgaan van de Richtlijnen goede voeding 2015. Dit blijkt uit de figuur met de veranderingen in voedselconsumptie ten opzichte van de vorige VCP. Significante veranderingen zijn: meer fruit (9%) en minder alcoholische dranken (19%), aardappelen (19%), vetten en oliën (15%), zuivelproducten (12%), suiker en snoepgoed (10%) en vlees(producten) (8%). De stijging van 9% bij de consumptie van de niet-alcoholische dranken is bijvoorbeeld niet significant. Maar hierbinnen is de daling in suikerhoudende dranken weer wel statistisch significant. BOTER

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=