Table of Contents Table of Contents
Previous Page  9 / 30 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 30 Next Page
Page Background

Er zijn sinds de lancering van de nieuwe Schijf van

Vijf (22 maart 2016) ruim 700 artikelen over het

onderwerp verschenen vertelt Feunekes. ‘Het dagme-

nu om een gezonde en duurzame voedselkeuze vast

te stellen, is in de eerste twee weken na de lancering

van de Schijf van Vijf al 200.000 maal bekeken.’ Ze

had wel verwacht dat er veel belangstelling zou zijn.

‘Voeding is immers een onderwerp dat volop in de

aandacht staat.’ Ze vertelt dat de website het centrum

vormt in de communicatie van het Voedingscentrum.

‘We doen dat op een lichtvoetige manier, zodat de

kans groot is dat mensen naar hun eigen voeding

gaan kijken en het tot gedragsverandering leidt.’

‘Ik hoop dat we gezonder en duurzamer eten, meer volgens de

Schijf van Vijf en dat we iedereen bereiken, ook mensen met een

lagere opleiding’, antwoordt dr.ir. Gerda Feunekes op de vraag

wat ze graag over een paar jaar zou willen hebben bereikt. Ze

beklemtoont nu al ‘dit is het beste wat de voedingswetenschap

kan bieden’. ‘Er zijn altijd onzekerheden maar ik sta open voor

dialoog met critici’.

‘Nieuwe Schijf van Vijf

moet leiden tot

gedragsverandering’

DR.IR. GERDA FEUNEKES, DIRECTEUR VOEDINGSCENTRUM

'Nieuwe Schijf van Vijf moet leiden tot gedragsverandering

|9

Suiker in perspectief, mei 2016