Page 26 - SIP22

Basic HTML Version

bijlage
Bijlage I
Suiker in perspectief, februari 2012
Achtergrond
documentatie
Gezondheidsraad. Voedingsnormen: energie, eiwitten, vetten en verteerbare
koolhydraten. Den Haag: Gezondheidsraad, 2001
Gezondheidsraad. Richtlijnen goede voeding 2006. Den Haag: Gezondheidsraad,
2006
Gezondheidsraad. Richtlijnen goede voeding 2006 – achtergronddocument. Den
Haag: Gezondheidsraad, 2006
Voedingsrichtlijn voor diabetes type 1 en 2. Nederlandse Diabetes Federatie,
Amersfoort, augustus 2010
Scientific Opinion on Dietary Reference Values for carbohydrates and dietary fibre.
EFSA Journal 2010; 8(3):1462 [77 pp.]
draft Scientific Opinion on Dietary Reference Values for protein released for public
consultation. EFSA (EFSA-Q-2008-468)
Scientific Opinion on Dietary Reference Values for fats, including saturated fatty
acids, polyunsaturated fatty acids, monounsaturated fatty acids, trans fatty acids, and
cholesterol. EFSA Journal 2010; 8(3):1461. [107 pp.]
Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids,
Cholesterol, Protein, and Amino Acids, IOM, September 5, 2002
Dietary Guidelines Advisory Committee. 2010. Report of the Dietary Guidelines
Advisory Committee on the Dietary Guidelines for Americans, 2010, U.S. Department
of Agriculture, Agricultural Research Service, Washington, DC
Joint FAO/WHO Scientific Update on Carbohydrates in Human Nutrition Eur J Clin
Nutr 2007; 61(Suppl 1)
REDACTIERAAD
Ir. W. Bosman
Mw. K.C. Bottema
Dr. ir. A.B. Cramwinckel
Prof. dr. ir. E.J.M. Feskens
Mw. E.A. Kaldenberg
Prof. dr. L.J.C. van Loon
Prof. dr. ir. G.J. Schaafsma
Mw. drs. M.J. Streefkerk
Prof. dr. G.J. Truin