logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Voedingscentrum: Light-producten overschat

Veel mensen overschatten de voordelen van light-producten. Slechts 20% van de mensen weet dat de term light inhoudt dat er óf minder vet óf minder suiker óf minder calorieën in het product zitten. Daarnaast weet maar 17% dat light ten minste 30% minder calorieën betekent. Meer duidelijkheid op de verpakking moet wat dat betreft uitkomst bieden, vinden zij.

Maakt suiker ons dom?

Op dit moment circuleren op het internet diverse berichten over dit onderwerp. Er is echter geen gegronde wetenschappelijke onderbouwing voor ...

Suiker in frisdrank, nuancering van een studieresultaat

Onder de koppen 'Fris maakt dik' en 'Éen kilo minder' is in NRC Handelsblad van 22-23 september 2012 in niet minder dan 3 pagina's - waarvan 2 volledige pagina's in de wetenschapsbijlage - aandacht besteed aan onderzoek naar het effect van gesuikerde frisdrank op het lichaamsgewicht van 641 kinderen in de leeftijd van ongeveer 5-12 jaar op 8 basisscholen in de omgeving van Amsterdam.

Nieuwe richtlijn vruchtensappen gepubliceerd

De nieuwe richtlijn 2012/12/EU voor aanpassing van de wet voor vruchtensappen en soortelijke producten werd op 27 april 2012 gepubliceerd en is direct van toepassing.

Lijst gezondheidsclaims gepubliceerd

Op 16 mei 2012 heeft de Europese Commissie de lijst goedgekeurd met 222 generieke gezondheidsclaims die daarmee zijn toegelaten. Deze lijst zal spoedig verschijnen in het officiele publicatieblad van de Europese Unie. 

Themanummer Voeding & Visie over suiker

Dat koolhydraten, en met name suiker, een gunstig effect hebben op de menselijke conditie vóór en na stress, is alom bekend. Maar hoe zit het met het effect tijdens stress?

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina