logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Voeding en topsport

Deze zomer staat, zo lijkt het, bijna volledig in het teken van topsport. Op het EK Voetbal, de Tour de France, Wimbledon en – het tot nu toe meest spraakmakende sportevenement - de Olympische Spelen in Peking, leveren topsporters uit binnen- en buitenland hun topprestaties. Maar hoe zit het met hun voeding? Welke rol speelt voeding bij het leveren van sportieve prestaties? In deze nieuwsbrief wordt ingezoomd op de laatste stand van zaken omtrent voeding en topsport.

Interview sportdiëtist Joris Hermans

thumb 573Joris Hermans heeft de opleiding Gezondheidswetenschappen, Voeding & Diëtetiek gevolgd. Hij is sportdiëtist, docent Voeding & Diëtetiek én Sport, Gezondheid & Management en werkzaam aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Marktplaats

thumb 576Marktplaats beoogt een plek te zijn waar diëtisten en andere voedingprofessionals praktische instrumenten kunnen vinden voor de uitoefening van hun beroep.

Interview sportdiëtist Anja van Geel

thumb 574Samen met vier andere sportdiëtisten begeleidt Anja van Geel topsporters op weg naar de Olympische Spelen in Beijing. Het project “Eet je naar de top” was één van de onderdelen van de begeleiding.

De menselijke motor

thumb 575Dr. Luc van Loon is medisch fysioloog en universitair hoofddocent aan de Universiteit van Maastricht en doet veel onderzoek op het gebied van voeding en (top)sport.

Informatiemap nu digitaal beschikbaar!

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar digitale updates van (delen van) de inhoud. Bekijk de complete informatiemap op www.suikerwetenschap.nl

 

Abonneer op updates

deel deze pagina