logo kenniscentrumsuikerenvoeding 50jaar website

 Onderzoek         Contact  FAQ

Kenniscentrum suiker & voeding zoekt Specialist Voeding en Gezondheid

Ben jij een gepassioneerde, representatieve en stevige voedingswetenschapper met gevoel voor communicatie? Heb je daarnaast een afgeronde academische studie op het gebied van Voeding en Gezondheid, Voeding en Communicatie of Voeding & Diëtetiek en vind je het tevens leuk om kennis te verzamelen en te vertalen en delen met belanghebbenden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het Kenniscentrum suiker & voeding, gevestigd te Hilversum, zoeken wij een:  

Specialist Voeding & Gezondheid (fulltime)

Wat ga je doen?
Als Specialist Voeding & Gezondheid rapporteer je aan de Directeur van Kenniscentrum suiker & voeding. In deze functie ben je medeverantwoordelijk voor het volgen van wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Je maakt een juiste, op de doelgroep gerichte, vertaalslag van de betreffende onderzoeksresultaten met betrekking tot de rol van suiker in voeding. De vergaarde kennis breng je op overtuigende wijze over naar diverse (professionele) doelgroepen.

Taken & Verantwoordelijkheden:

 • Het mede verzamelen van wetenschappelijke kennis en informatie en deze vertalen en delen met wetenschappers, beleidsmakers, opinieleiders, voeding- en gezondheidsprofessionals, voorlichtingsorganisaties en de voedingsmiddelenindustrie.
 • Het mede opstellen van een algemeen activiteitenplan met bijbehorende planning en budget.
 • Het coördineren van diverse projecten.
 • Het vertalen van wetenschappelijke informatie ten behoeve van diverse communicatie uitingen (nieuwsbrief, brochures, position papers, factsheets, website enz.).
 • Het schrijven van reacties op onjuiste berichtgeving in de media.
 • Het geven van presentaties.
 • Het uitbouwen en bijhouden van een relevant netwerk.
 • Het bijwonen van congressen en symposia.
 • Het deelnemen aan voedingskundige overlegorganen, expertgroepen.

Wat neem je mee?
Voor de functie van Specialist Voeding & Gezondheid zijn wij op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

 • Afgeronde academische studie op het gebied van Voeding en Gezondheid, Voeding en Communicatie of Voeding & Diëtetiek.
 • Ervaring in het beoordelen van wetenschappelijk onderzoek en dit vertalen ten behoeve van diverse communicatieve uitingen.
 • Ervaring in het analyseren van literatuur en adviezen geven op het gebied van voeding en gezondheid.
 • Werkervaring in de voedingsmiddelenindustrie of bij een brancheorganisatie is een pré.
 • Een relevant netwerk op het gebied van voeding en gezondheid.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als in schrift in Nederlands en Engels.
 • Stevige en representatieve persoonlijkheid.
 • Ervaring in omgang met de pers is een pré.

Competenties:

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Creatief
 • Proactief en initiatiefrijk
 • Vertrouwen wekkend en kunnen omgaan met kritiek
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken

Over Kenniscentrum suiker & voeding:

Kenniscentrum suiker & voeding biedt een mooi pakket arbeidsvoorwaarden, een prettige werkomgeving en een hecht team met gepassioneerde collega’s.

Kenniscentrum suiker & voeding (KSV) verricht al ruim 50 jaar onderzoek en vergaart wetenschappelijke informatie over suiker in relatie tot voeding en gezondheid en communiceert dit naar gezondheidsprofessionals, wetenschappers, beleidsmakers, voedingsmiddelenindustrie en de media.

KSV wordt gefinancierd door Suiker Unie en baseert zijn communicatie op wetenschappelijke feiten, op richtlijnen van onafhankelijke adviesorganen zoals die van de Gezondheidsraad, de EFSA (European Food Safety Authority) en het Voedingscentrum.

KSV werkt samen met een Wetenschappelijke Raad die verantwoordelijk is voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie. Het team van KSV bestaat uit 5 vaste medewerkers. Het kantoor huist in Hilversum.

Wil je meer informatie?
Voor meer informatie omtrent de functie-inhoud kun je contact opnemen met:
Janine Verheesen, Directeur Kenniscentrum suiker & voeding, info@kenniscentrumsuiker.nl

Enthousiast geworden?
Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet via ons sollicitatieformulier ter attentie van Leoni van Leeuwen, Recruiter. Daarnaast kan ook informatie worden ingewonnen m.b.t. de procedure bij Leoni van Leeuwen, Recruiter, telefoon 06-10919846 (Tevens via Whatsapp bereikbaar).

Het maken van een praktijkcase maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

sip43-2

Hier de tweede editie van nummer 43 van ‘Suiker in perspectief’. Nieuw in dit nummer de resultaten van de lang verwachte vijfde Voedselconsumptiepeiling (2012-2016). Het opvallendste resultaat: Nederlanders eten iets gezonder. Maar hoe zit het met de consumptie van koolhydraten en suikers? Zijn we er meer of minder van gaan eten? Lees het antwoord op deze vragen in deze tweede editie! En verder nieuw in dit nummer zijn de reacties van drie diëtisten op de resultaten van de Voedselconsumptiepeiling en de publicatie van het Nationaal Preventieakkoord, dat staatsecretaris Paul Blokhuis op vrijdag 23 november ondertekende. Veel leesplezier.

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina