Artikel: Minder suikers in voeding moet, ze bedreigen de volksgezondheid

16 april 2021

Op 14 april publiceerde de NRC een artikel waarin Prof. dr. Martijn Brouwers pleit voor een suikertaks. Om het verhaal te onderbouwen worden enkele redenen gegeven waarom de suikertaks ingevoerd zou moeten worden. Maar in hoeverre worden deze redenen onderbouwd door de wetenschappelijke studies?

suiker niet goed voor hersenen van kind

Onderzoek: Suiker niet goed voor hersenen van kind

14 april 2021

Op 13 april publiceerde de Telegraaf een artikel over een studie die onderzocht of de inname van suikers in het vroege leven een negatieve invloed heeft op de geheugenfunctie via het darmmicrobioom. Dit onderzoek is uitgevoerd op ratten. Uit dit onderzoek concludeerde de Telegraaf dat suiker niet goed is voor de ontwikkeling van de hersenen van het kind.
Klopt deze conclusie wel?

Ksv   Amerikaanse Guidelines Voeding

Nieuwe Amerikaanse voedingsrichtlijnen gepubliceerd

01 februari 2021

The United States Department of Agriculture (ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten) en Health and Human Services (het Amerikaans Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken) publiceerden eind december 2020 de nieuwe Amerikaanse voedingsrichtlijnen. Deze voedingsrichtlijnen geven advies aan de Amerikaanse bevolking over wat ze het beste kunnen eten en drinken om de gezondheid te bevorderen en ziekte te voorkomen. Elke vijf jaar worden de richtlijnen bijgewerkt. Deze nieuwe richtlijnen gelden voor de periode 2020-2025.

Persbericht Douglas Rcc

Kristalsuiker onterecht aangewezen als veroorzaker van rimpels

20 oktober 2020

Er is geen wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat de consumptie van suiker rimpels veroorzaakt. Een TV-reclame van Parfumerie Douglas waarin suiker wordt neergezet als dé oorzaak van huidveroudering mag niet meer worden uitgezonden. Dat heeft het College van Beroep van de Stichting Reclame Code bepaald.

Afdrukken