Dr.ir. Janine Verheesen, directeur

Janine Verheesen is sinds 2002 directeur Kenniscentrum suiker & voeding. Ze studeerde Humane Voeding (Wageningen Universiteit ) en deed haar promotieonderzoek bij de vakgroep Veterinaire Pathologie (Universiteit van Utrecht). Daarna leidde Janine de afdeling Voeding & Fysiologie van het Voorlichtingsbureau Vlees en bekleedde functies bij TNO Voeding en Yakult Nederland. Ze is geregistreerd bij de Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (wetenschappelijk voedingskundige B).

Naast haar dagelijkse werkzaamheden voor Kenniscentrum suiker & voeding is Janine Verheesen nauw betrokken bij commissies op het gebied van voeding. Ze is voorzitter van de commissie Voeding & Gezondheid binnen de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), lid van de Task Force Nutrition van Comité Européen des Fabricants de Sucre (CEFS) en het Platform Suikers en Voeding. Daarnaast is ze lid van diverse voedingskundige netwerken.

Janine is de woordvoerder van Kenniscentrum suiker & voeding op het gebied van suiker in relatie tot voeding en gezondheid.

Afdrukken

Dr.ir. Janine Verheesen

directeur

LINKEDIN » | TWITTER »