Suiker in perspectief editie 49 | september 2020

|3 Suiker in perspectief, september 2020 Inhoudsopgave COLOFON Suiker in perspectief is een uitgave van Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publicaties zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en staan onder toezicht van een onafhankelijk e redactieraad van deskundigen. No magic bullet Product reformulation is a hot topic. How difficult is it to reduce sugar in a product and what are the limitations and pitfalls that go hand in hand with sugar replacement. In this English article prof.dr. Julian Cooper explains why sugar is so hard to replace. “Ik wil de diëtetiek op een hoger plan brengen” Prof.dr. Marian de van der Schueren is per 1 juni benoemd tot buitengewoon hoogleraar Diëtetiek aan de Wageningen University. Ze vertelt over haar doelen voor deze nieuwe leerstoelgroep. Verstandshuwelijk tussen goede voeding en duurzaamheid Goede voeding in combinatie met duurzaamheid is een complex verhaal. De Gezondheidsraad adviseert om stapsgewijs invulling te geven aan deze waardevolle combinatie. Prof.dr.ir. Pieter van ’t Veer geeft hier verdere uitleg over. “De kwaliteit van koolhydraten is belangrijker dan de kwantiteit” Als voorbereiding op het VoedingNL-congres van 10 maart 2020, was er een expertsessie georganiseerd waarbij experts discussieerde over koolhydraten en insulinegevoeligheid. Lees hier de samenvatting. SUIKER & WETENSCHAP - Consumptie van suikerhoudende dranken - Sensorische aspecten van zoet - Nieuwe wetenschappelijke artikelen VOEDING IN HET NIEUWS - Eens een zoetekauw, altijd een zoetekauw? - Water, light-drank of frisdrank? - Fructose: wel of niet preventief voor het metabool syndroom? 20 18 16 12 14 13

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=