Suiker in perspectief editie 49 | september 2020

2| Suiker in perspectief, september 2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave volg ons: www.instagram.com/suikerkennis www.facebook.com/kenniscentrumsuiker Blijf op de hoogte: RSS feeds abonneer Bekijk ook de eerder verschenen nummers Dieet op een missie Hoe is het om te werken als (sport)diëtist bij de Defensie? Kiira Zomerschoe en Ineke Kroezen- Quint weten er alles van. Hun werk is veelzijdig en intensief. Maar in welke opzichten verschilt hun praktijk met die van de burgerdiëtist? “Vruchtensap is geen fruit maar ook geen frisdrank” Vruchtensap wordt niet langer geschaard onder fruit, maar onder de suikerhoudende dranken, die vermeden moeten worden. Nogal wennen voor consumenten: is het nu gezond of niet? Ir. Floor Scheffers legt het uit. Kunnen we iets leren van kookprogramma’s? Er zijn elke dag kookprogramma’s op TV. Hebben ze invloed op ons eetgedrag? En kunnen we van ze leren hoe we een gezondere leefstijl beter kunnen promoten? Dr. Charlotte de Backer vertelt. 4 Nachtwerk en voeding Welke invloed heeft voeding tijdens nachtdiensten op het bloedglucosegehalte en de alertheid en daarmee op mentale en fysieke prestaties en welzijn? Ir. Mariëlle de Rijk doet hier onderzoek naar in de studie Time to Taste. 8 6 10

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=