Suiker in perspectief editie 48 | mei 2020

|3 Suiker in perspectief, mei 2020 Inhoudsopgave COLOFON Suiker in perspectief is een uitgave van Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publicaties zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en staan onder toezicht van een onafhankelijk e redactieraad van deskundigen. Blijvende gedragsverandering door consumentendeelname We zouden allemaal gezonder en duurzamer willen eten, maar gewoontegedrag doorbreken lukt maar mondjesmaat. TiFN is een onderzoeksprogramma gestart om inzage te krijgen in consumentengedrag door consumenten volledig te laten deelnemen in het onderzoek. Zo moet de echte leefwereld in beeld komen. “Niet alleen het voedingspatroon is van invloed op depressies” Een gezond voedingspatroon met veel groente, fruit, olijfolie, vis en volkorenproducten is goed voor de fysieke gesteldheid. Maar uit onderzoek van dr. Esther Vermeulen is een gezond voedingspatroon ook goed voor de mentale gezondheid. De feestelijke alledaagsheid van de gefrituurde snack Overal om je heen zie je tips voor gezond eten. Je zou denk dat we in Nederland massaal elke dag een gezonde hap of tafel toveren. Helaas, prof.dr. Irene Stengs vertelt dat de snackbar in Nederland nog onverminderd populair is. SUIKER & WETENSCHAP - Koolhydraten en sportvoeding - Intermittent Fasting, Paleo of Mediterraan: Welk voedingspatroon zorgt voor het meeste gewichtsverlies? - Nieuwe animatievideo VOEDING IN HET NIEUWS - Hamburger of groenteschijf? - Afvallen met elk dieet - Je weerstand verhogen met voeding 18 16 14 10 12

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=