Suiker in perspectief editie 48 | mei 2020

2| Suiker in perspectief, mei 2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave volg ons: www.instagram.com/suikerkennis www.facebook.com/kenniscentrumsuiker Blijf op de hoogte: RSS feeds abonneer Bekijk ook de eerder verschenen nummers Biology is hijacked by an addictive substance, but not by sugar Both addictive substances and food products release dopamine in the reward pathways of the brain. This mechanism is hijacked by an addictive substance like heroin. However with food products the release of dopamine is a normal biological mechanism. Prof.dr. David Benton explains. “Haal duurzaamheid dichter bij het hier en nu” Gezond en duurzaam eten. We willen het allemaal, maar eenmaal in de supermarkt is het soms lastig er daadwerkelijk voor te kiezen. Dr. Janet van den Boer is bezig met het ontwikkelen van een spel zodat kinderen die verantwoorde keuze wel kunnen maken. 4 Eten met smaak Tijdens en na de behandeling van kanker krijgt een deel van de patiënten te maken met smaakverlies. Diëtist Kelly Silverio Alonso-Duin ontwikkelde samen met chef-kok Ramon Kinneging een tool waarmee patiënten thuis aan de slag kunnen met smaaksturing. 8 6

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=