Suiker in perspectief editie 47 | februari 2020

2| Inhoudsopgave Suiker in perspectief, februari 2020 Inhoudsopgave volg ons: www.instagram.com/suikerkennis www.facebook.com/kenniscentrumsuiker Blijf op de hoogte: RSS feeds abonneer Bekijk ook de eerder verschenen nummers Geur kan snackgedrag gezonder maken Geur kan de trek in producten beïnvloeden: ruik je een komkommer, dan krijg je daar ook trek in. Dr. Sanne Boesveldt van Wageningen Universiteit onderzoekt of er van dit fenomeen gebruikgemaakt kan worden om eetgedrag de gezonde kant op te sturen. NEVO: een traditie van bijna 100 jaar Eind vorig jaar verscheen de kersverse NEVO-tabel. Opnieuw een stap in een lange, bijna 100-jarige, traditie. Susanne Westenbrink van het RIVM vertelt over de historie van deze tabel en de wijzigingen die er in zijn doorgevoerd. Volksgezondheidseffecten: de ene voedingsfactor is de andere niet Inname van volkoren graanproducten, fruit, zout, suiker: ze hebben allemaal een aanzienlijk verschillend effect op de volksgezondheid. Twee recente overzichtsartikelen hebben gekeken naar de associaties van verschillende voedingsfactoren met sterfte en ziektelast. Een goede energiebron voor duursporters! Koolhydraten verbeteren de prestaties en het spierherstel van sporters. Volgens dr. Jorn Trommelen is kristalsuiker een goede en goedkope energiebron en zeer geschikt voor het herstel van de energievoorraad van duursporters. 4 6 8 1 0

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYzNDc=