logo

 Onderzoek         Contact  FAQ

Onderzoek

Onderzoek

Carbohydrate intake and metabolic health across the life-course – the role of macronutrient composition of the diet

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Dr.ir Trudy Voortman, Erasmus MC (NL)

Financiering

Totale kosten onderzoek: nog onbekend.
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 49.000 in totaal, verspreid over 2 jaar (2017-2018).

 

Onderzoek

Are there negative consequences of low sugar intake in relation to physical activity, energy balance and human health?

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Dr. Javier Gonzalez, Bath University (VK)

Financiering

Totale kosten onderzoek: £ 137.000
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: £ 49.000 in totaal, verspreid over 3 jaar (2017-2019).
De ‘Rank Prize Funds’ heeft £ 88.000 toegekend aan deze studie.

 

Onderzoek

Gene by cognition influences on emotional eating; a moderating role for ruminative thinking?

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Prof.dr. Rob Markus, Maastricht University

Financiering

Totale kosten onderzoek: € 500.000
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 250.000 euro in totaal, verspreid over 6 jaar (2013-2018).
In kind bijdrage: € 9.460 
Cofinanciering door NWO (matching).

 

Onderzoek

Beet-ing your competitors; dietary nitrate to enhance sports performance

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Dr. Lex Verdijk, Maastricht University

Financiering

Totale kosten onderzoek: € 550.000
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 40.000 in totaal, verspreid over 4 jaar (2013-2016).
Partners: NIZO Food Research, InnosportNL en NOC*NSF.

 

Onderzoek

Sources and amounts of added sugar in the Dutch general population – comparing different groups by BMI.

Hoofdonderzoeker en onderzoeksinstelling

Prof.dr.ir. Edith Feskens, Wageningen University

Financiering

Totale kosten onderzoek:
Nog onbekend
Bijdrage Kenniscentrum suiker & voeding: € 20.000.

 

Afdrukken

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

sip41

Het thema van ‘Suiker in perspectief’ editie 41 is ‘smaak en reuk’. Senioronderzoeker dr. Garmt Dijksterhuis (Wageningen University) vertelt over het fenomeen dat smaak meer is dan prikkeling van onze smaakpapillen. Veranderingen in reuk en smaak komen veel voor bij kankerpatiënten die chemotherapie krijgen. Reukonderzoeker dr. Sanne Boesveldt (Wageningen University) constateert dat die problemen vaak worden ondergesneeuwd door alle klachten die de patiënt al heeft. Lees over de ontwikkeling van een menukaart voor oncologiepatiënten, maar ook over de vele vooroordelen en misvattingen over obesitas: ooit een te dikke vos gezien?

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina