logo

 Onderzoek         Contact  FAQ

Lijst gezondheidsclaims gepubliceerd

Op 16 mei 2012 heeft de Europese Commissie de lijst goedgekeurd met 222 generieke gezondheidsclaims die daarmee zijn toegelaten. Deze lijst zal spoedig verschijnen in het officiele publicatieblad van de Europese Unie. 

Themanummer Voeding & Visie over suiker

Dat koolhydraten, en met name suiker, een gunstig effect hebben op de menselijke conditie vóór en na stress, is alom bekend. Maar hoe zit het met het effect tijdens stress?

Maakt suiker ons dom?

Op dit moment circuleren op het internet diverse berichten over dit onderwerp. Er is echter geen gegronde wetenschappelijke onderbouwing voor ...

Kind te dik door te weinig bewegen, niet door suiker

Dat er steeds meer kinderen te dik zijn, is vooral te wijten aan verminderde lichaamsbeweging. En niet, zoals vaak wordt aangenomen, aan het gebruik van suikers. Dit is de conclusie van Brits onderzoek dat online is gepubliceerd in het Journal of Human Nutrition and Dietetics.

Nieuwe richtlijn vruchtensappen gepubliceerd

De nieuwe richtlijn 2012/12/EU voor aanpassing van de wet voor vruchtensappen en soortelijke producten werd op 27 april 2012 gepubliceerd en is direct van toepassing.

Suiker en hyperactiviteit

Veel ouders denken dat suiker kinderen hyperactief kan maken. Wetenschappelijke onderzoeken tonen echter aan dat er geen verband bestaat tussen suiker en gedrag.*

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

sip39

Voedingsmiddelen die in de winkel een plek krijgen op basis van hun gezamenlijke ingrediënten! Verse tomaten en tomaten in blik, en druiven en wijn die vlak bij elkaar staan! Dat is de ‘supermarkt van de toekomst’. De klant die een product uit het schap pakt en voor de spiegelende schermen houdt, krijgt via sensoren informatie over bijvoorbeeld voedingswaarde, bestrijdingsmiddelen en allergenen. Lees in deze ‘Suiker in perspectief editie 39’ ook de andere verhalen over onderzoek in de supermarkt. 

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina