logo

 Onderzoek         Contact  FAQ

Kenniscentrum zoekt Specialist Voeding & Gezondheid

Als Specialist Voeding & Gezondheid ben je verantwoordelijk voor het volgen van wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Het maken van een juiste, op de doelgroep gerichte vertaalslag van de betreffende onderzoeksresultaten en in staat zijn om de vergaarde kennis over de rol van suiker in voeding op overtuigende wijze over te brengen behoren eveneens tot je verantwoordelijkheden.

 

Kenniscentrum suiker & voeding (KSV) verricht al ruim 50 jaar onderzoek en vergaart wetenschappelijke informatie over suiker in relatie tot voeding en gezondheid en communiceert dit naar gezondheidsprofessionals, wetenschappers, beleidsmakers, voedingsmiddelenindustrie en de media.

KSV wordt gefinancierd door Suiker Unie en baseert zijn communicatie op wetenschappelijke feiten, op richtlijnen van onafhankelijke adviesorganen zoals die van de Gezondheidsraad, de EFSA (European Food Safety Authority) en het Voedingscentrum.

KSV werkt samen met een Wetenschappelijke Raad die verantwoordelijk is voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie. Het team van KSV bestaat uit 5 vaste medewerkers. Het kantoor huist in Baarn.

Ter versterking van het team zijn we op zoek naar een gepassioneerde, representatieve en stevige voedingswetenschapper!

Functieomschrijving

Als Specialist Voeding & Gezondheid ben je verantwoordelijk voor het volgen van wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Het maken van een juiste, op de doelgroep gerichte vertaalslag van de betreffende onderzoeksresultaten en in staat zijn om de vergaarde kennis over de rol van suiker in voeding op overtuigende wijze over te brengen zijn behoren eveneens tot je verantwoordelijkheden.

Je rapporteert in deze functie aan de Directeur Kenniscentrum suiker & voeding.

Taken & Verantwoordelijkheden:

 • Het verzamelen van wetenschappelijke kennis en informatie en deze vertalen en delen met wetenschappers, beleidsmakers, opinieleiders, voedings- en gezondheidsprofessionals, voorlichtingsorganisaties en de voedingsmiddelenindustrie
 • Het mede opstellen van een activiteitenplan met bijbehorende planning en budget
 • Het initiëren en coördineren van wetenschappelijke projecten
 • Het vertalen van wetenschappelijke informatie ten behoeve van diverse communicatie uitingen (nieuwsbrief, brochures, position papers, factsheets, website)
 • Het uitbouwen en bijhouden van een relevant netwerk
 • Het bijwonen van congressen en symposia
 • Het deelnemen aan voedingskundige overlegorganen, expertgroepen
 • Het geven van presentaties

De standplaats van deze functie is Baarn.

Functie-eisen

Voor de functie van Specialist Voeding & Gezondheid zijn wij op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

 • Afgeronde academische studie op het gebied van Voeding, Gezondheid, Levensmiddelentechnologie of Voeding & Diëtetiek
 • Werkervaring in de voedingsmiddelenindustrie of bij een brancheorganisatie is een pre
 • Ervaring in het beoordelen en coördineren van wetenschappelijk onderzoek
 • Ervaring in het analyseren van literatuur en adviezen geven op het gebied van voeding en gezondheid
 • Een relevant netwerk op het gebied van voeding en gezondheid
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels
 • Stevige en representatieve persoonlijkheid
 • Ervaring in omgang met de pers is een pre
 • Fulltimer (40 uur)

Competenties

Voor deze uitdagende en veelzijdige positie zijn we op zoek naar de volgende competenties:

 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • Analytisch en probleemoplossend
 • Proactief en initiatiefrijk
 • Creatief
 • Vertrouwen wekkend en kunnen omgaan met kritiek
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken

Kenniscentrum suiker & voeding biedt een mooi pakket arbeidsvoorwaarden, een prettige werkomgeving en een hecht team met gepassioneerde collega’s.

Interesse? Voor meer informatie: Esther Schudel (Sr Consultant) - 06-10206888 of e.schudel@nutri-akt.nl

Het maken van een praktijkcase maakt onderdeel uit van de procedure. 

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

suikerinperspectief40

De tweede editie nummer 40 van Suiker in Perspectief besteedt veel aandacht aan het Koolhydratencongres dat op 28 september 2017 in Utrecht is gehouden. ‘Dialoog over koolhydraten’: een ochtend- en middagprogramma met 7 sprekers en een paneldiscussie. U leest een kort verslag van alle programmaonderdelen, met de mogelijkheid om steeds door te klikken naar de website van Kenniscentrum suiker & voeding voor de ’longread’. Lees ook de interviews met prof.dr. Rob Markus – bijzonder hoogleraar Neuropsychologie (Maastricht University) - die antwoordt op de vraag of koolhydraten stress kunnen verminderen, en met onderzoeker Dianne van Dam. Thema: huisartsen en geneeskundestudenten die meer willen weten over gezonde voeding  en leefstijl.

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina