logo

 Onderzoek         Contact  FAQ

Call for pre-proposals

Heeft u een interessant onderzoeksidee over suiker in gedachten? Kenniscentrum suiker & voeding heeft voor 2019 en 2020, € 150.000,- beschikbaar voor een of meerdere onderzoeksprojecten. De voorkeur gaat uit naar 3 onderzoeken van € 50.000. Ook heeft matching vanuit NWO of andere bronnen de voorkeur.

Lees hier verder hoe u kunt reageren en wat de voorwaarden zijn. 

Achtergrond Kenniscentrum suiker & voeding

Kenniscentrum suiker & voeding (KSV) wil de wetenschappelijke kennis op het gebied van suiker in een gezonde leefstijl vergroten, bij onder andere gezondheidsprofessionals, voedingswetenschappers, beleidsmakers, voedingsmiddelenindustrie en de media. KSV baseert haar communicatie op wetenschappelijke feiten, op bevindingen die volledig zijn te toetsen en volgt de adviezen van onafhankelijke adviesorganen zoals de Gezondheidsraad en de European Food Safety Authority. KSV wordt gefinancierd door Suiker Unie, onderdeel van Royal Cosun, een coöperatie van 9.000 bietentelers.

Kijk voor meer informatie op: http://www.kenniscentrumsuiker.nl/over-ons

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

sip42

Kinderen is het thema van ‘Suiker in Perspectief’ editie 42. De eerste 1000 dagen van een kind zijn bepalend voor de rest van zijn leven, vertelt prof. dr. Tessa Roseboom. ‘Er is geen gemakkelijke oplossing om de groenteconsumptie van kinderen te verhogen’, aldus onderzoeker Vera van Stokkom (Msc). ‘Maar kindervoorkeuren zijn te veranderen.’ Lees ook de interviews met onder andere dr. ir. Astrid Postma-Smeets over de Schijf van Vijf die jonge kinderen weinig speelruimte biedt en met prof.dr. Cor van Loveren: ‘Ik vind het opvallend dat mondgezondheid bij kinderen in de afgelopen jaren niet beter is geworden.’

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina