logo

 Onderzoek         Contact  FAQ

Call for pre-proposals

Heeft u een interessant onderzoeksidee over suiker in gedachten? Kenniscentrum suiker & voeding heeft voor 2018 en 2019, € 150.000,- beschikbaar voor een of meerdere onderzoeksprojecten. De voorkeur gaat uit naar 3 onderzoeken van € 50.000. Ook heeft matching vanuit NWO of andere bronnen de voorkeur.

Lees hier verder hoe u kunt reageren en wat de voorwaarden zijn. 

Achtergrond Kenniscentrum suiker & voeding

Kenniscentrum suiker & voeding (KSV) wil de wetenschappelijke kennis op het gebied van suiker in een gezonde leefstijl vergroten, bij onder andere gezondheidsprofessionals, voedingswetenschappers, beleidsmakers, voedingsmiddelenindustrie en de media. KSV baseert haar communicatie op wetenschappelijke feiten, op bevindingen die volledig zijn te toetsen en volgt de adviezen van onafhankelijke adviesorganen zoals de Gezondheidsraad en de European Food Safety Authority. KSV wordt gefinancierd door Suiker Unie, onderdeel van Royal Cosun, een coöperatie van 9.000 bietentelers.

Kijk voor meer informatie op: http://www.kenniscentrumsuiker.nl/over-ons

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

suikerinperspectief40

De tweede editie nummer 40 van Suiker in Perspectief besteedt veel aandacht aan het Koolhydratencongres dat op 28 september 2017 in Utrecht is gehouden. ‘Dialoog over koolhydraten’: een ochtend- en middagprogramma met 7 sprekers en een paneldiscussie. U leest een kort verslag van alle programmaonderdelen, met de mogelijkheid om steeds door te klikken naar de website van Kenniscentrum suiker & voeding voor de ’longread’. Lees ook de interviews met prof.dr. Rob Markus – bijzonder hoogleraar Neuropsychologie (Maastricht University) - die antwoordt op de vraag of koolhydraten stress kunnen verminderen, en met onderzoeker Dianne van Dam. Thema: huisartsen en geneeskundestudenten die meer willen weten over gezonde voeding  en leefstijl.

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina